Sverigepremiär för Occupy Love

OccupyLoveDark Mountain Project bjuder in till Sverigepremiär för filmen Occupy Love. Den 6 maj kl 20.30 på Bio Rio, Hornstull, Stockholm

Följ med regissören Velcrow Ripper på en resa djupt in i den hjärtats revolution som pågår på Jorden. Från den arabiska våren till Occupyrörelsen, omställningsrörelsen och den globala klimatrörelsen – människor vaknar till insikten att de system vi lever i misslyckas med att ge lycka, rättvisa och mening. Ett paradigm kollapsar. Ständig tillväxt på planeten kan inte upprätthållas. Den kris som följer på detta har blivit en katalysator för en transformation: miljoner människor säger stopp – nu räcker det! Tiden har kommit för att skapa en annan värld, ett livsbejakande samhälle.

Filmens story vävs ihop med en undersökning av denna rörelses hjärta, meningen med kärlek och konkreta exempel på hur “en annan värld” skulle kunna se ut. Några av de främsta visionärerna inom ekonomi, hållbarhet och empati, som Naomi Klein, Bill McKibben, Jeremy Rifkin, bell hooks och Charles Eisenstein, delar sina insikter. Occupy Love är en inspirerande, transformativ och uppriktig film.

“What the film shows, triumphantly, is that love can unite as much as greed can divide.”
– Vancouver International Film Festival

Filmen är 85 minuter. Efter filmen följer ett kort samtal om hur vi delar denna transformation.

Biljettpris: donation på plats – ta med kontanter!

Arrangör: Dark Mountain Project, Omställning Sverige, YIP, Medskaparinitiativet, PUSH och Steg 3

Filmen har ingen svensk distributör och är inte kontrollerad, så för att få se den måste du bli medlem i Bio Rios vänner. Det blir du gratis på plats.

Trailer:

Mer information på www.occupylove.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *