I stället för apokalypsporr – En kväll med Dark Mountain Project

apocalypseFascinationen för apokalyptiska myter verkar peaka just nu. “Klicka dig till världens undergång” skriker en reklampelare för ett tv-bolag. I media trängs reportagen om undergången, ofta med nyhetskroken att “den 21 december går jorden under enligt mayakalendern”.

Samtidigt, under tidningarnas radar, pågår den långsamma nednötningen av ett globalt samhällssystem som inte klarar sig utan ständig expansion. Svårare att skildra som actionäventyr, men mer spännande eftersom den till skillnad mot undergångsmyterna inte är en fantasi.

Om du vill prata mer om det senare, tillsammans med Dark Mountain Project och den krets som dit hör, är du varmt välkommen.

jesper weithzKvällen kommer att inledas med ett samtal med Jesper Weithz, journalist, formgivare och nu brännande aktuell som författare till romanen Det som inte växer är döende. En roman som just skildrar ett samhälle som håller på att spricka sönder, även om bokens huvudpersoner är alltför upptagna med sina egna livsmål för att vilja upptäcka detta.

Utöver det blir det musik. Helakustisk sådan. Faktum är att hela kvällen blir akustisk och nerkopplad.

Denna kvällen blir också officiell släppfest för den tredje Dark Mountain-antologin som kommer att säljas på plats.

Och så har vi en bar som är öppen hela kvällen.

Välkommen!

Fredagen den 23 november, från kl 18.30
Trikåfabriken i Hammarby Sjöstad

Anmälan via Facebook eller kontaktformuläret på denna sajt.

2 Comments

  1. Erika Olofsson |

    jag kommer + 1

    mvh erika och daniel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *